Tip om de bbq aan te steken?

Van alles en niet over de MINI (géén verkoop-topic).
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

25 apr 2007, 12:24

Het IS een Weber... :(
Gebruikersavatar
Blont-007
NMC Legend
NMC Legend
Locatie: Brabant <3
Berichten: 16100
Lid geworden op: 27 dec 2005, 20:36

25 apr 2007, 12:32

Die kolen zijn niet fijn, je kunt beter houtskool hebben, maar daar heb je weer wel meer van nodig. :wink:

@Jenkins: buren mogen ook meegenieten. :mrgreen:
Arjan
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Amersfoort
Berichten: 7831
Lid geworden op: 25 sep 2005, 20:55

25 apr 2007, 12:38

@ Peerkie:

Okey! dan is het makkelijk.

* Koop een fles aanmaakvloeistof
* Zet de onderste schuif (onder je Weber) voor 3/4 open
* Doe kolen op het onderste rooster leggen van je Weber
* Verdeel de kolen gelijkmatig over het onderste rooster
* Spuit aanmaakvloeistof over de kolen (mag best wel een beetje veel zijn)
* Steek dan meteen de kolen aan.
* Laat het vuur branden totdat het vanzelf uitgaat.
* Daarna krijg je de smeulfase van de kolen (dat voel je wel)
* Bon appetit!
Lekker touren met de MINI CLUBMAN D Sparkling Silver-Silver-Silver
Gebruikersavatar
snans
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: antwerpen
Berichten: 1460
Lid geworden op: 09 nov 2005, 18:16

25 apr 2007, 17:53

is het gelukt ? :)
florisvandam
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Contacteer:
Locatie: Voorhout
Berichten: 3898
Lid geworden op: 08 dec 2006, 11:39

25 apr 2007, 19:19

ik kan je echt aanraden om dit apparaat te kopen van Weber.
Het is houtskoolstarter, je gooit er 5 kilo houtskool in, zet hem op je rooster, leg onder de houtskoolstarter 3 aanmaakblokje en steek ze aan.
Geheid binnen 10 minuten gloeiend hete rooie kolen.
Pak de hendel aan de zijkant beet en strooi de houtskolen uit in de BBQ.
Echt voor de mensen die van BBQ houden is dit apparaat en must have.

Afbeelding

gr.
Floris
Ook het gevoel dat je teveel premie voor je MINI verzekering betaalt!!!
Vul vrijblijvend het inventarisatieformulier in en wij brengen een scherpe offerte uit.
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

25 apr 2007, 19:52

Bedankt allemaal voor jullie antwoorden. Nee, het was helaas dus niet gelukt gisteren. Volgende keer ga ik nog eens proberen met gewone houtskool en anders lijkt me dat apparaat dat Floris beschrijft wel een goede optie!
wilf
One wheel wonder
One wheel wonder
Locatie: Woerden
Berichten: 32
Lid geworden op: 15 apr 2006, 10:53

25 apr 2007, 22:02

Volgens mij wordt er een heel belangrijke stap overgeslagen:
Ik doe het altijd zo (ook een weber)

wel ruim van te voren beginnen!!!!
briketten op het rooster
aanmaakblokjes breken en tactisch verdelen tussen de briketten
schuif onder helemaal open zetten
schuif in de deksel helemaal open zetten
de boel in de hens en dan deksel erop
en dan .....
biertje, nog een biertje en misschien nog wel een en lekker achterover zakken en toekijken (hoe in de keuken de salade wordt gemaakt :lol: )
Gebruikersavatar
snans
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: antwerpen
Berichten: 1460
Lid geworden op: 09 nov 2005, 18:16

25 apr 2007, 22:20

is idd de belangrijkste stap bij het bbq'en. het vochtgehalte op peil houden :mrgreen:
kamiel
Be Mini
Be Mini
Locatie: Maastricht
Berichten: 654
Lid geworden op: 21 dec 2006, 20:47

26 apr 2007, 11:20

ik doe de BBQ altijd aanmaken met aanmaakblokjes, brikketen, aanmaakblokjes aansteken en nu komt het, als het een klein beetje aan het fikken is dit aanwakkeren met een fohn, gewoon een normale haar fohn, het kan ook met een verfstripper maar die heb ik niet, na vijf minuten heb je al een prachtige fik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gebruikersavatar
MINIf57JCW
NMC Staff
NMC Staff
Contacteer:
Locatie: Wijchen
Berichten: 529
Lid geworden op: 17 jan 2006, 19:42
Nederland

26 apr 2007, 14:18

Of stop de stekker in het stopcontact (alleen heb je dan geen houtskool smaak aan je vis of vlees)
BBQ 8)
The Most Dangerous Combination Since Nitro and Glycerine!
Afbeelding
MINI (F57) John Cooper Works Cabrio & MINI Cooper (R50)
koekie
Enthousiast
Enthousiast
Locatie: Den Bosch
Berichten: 80
Lid geworden op: 10 jul 2006, 21:30

26 apr 2007, 22:24

Of een tefal, bij regen kun je binnen gewoon verder gaan :mrgreen:
Nexus
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 899
Lid geworden op: 30 dec 2005, 13:21

26 apr 2007, 22:36

florisvandam schreef:ik kan je echt aanraden om dit apparaat te kopen van Weber.
Het is houtskoolstarter, je gooit er 5 kilo houtskool in, zet hem op je rooster, leg onder de houtskoolstarter 3 aanmaakblokje en steek ze aan.
Geheid binnen 10 minuten gloeiend hete rooie kolen.
Pak de hendel aan de zijkant beet en strooi de houtskolen uit in de BBQ.
Echt voor de mensen die van BBQ houden is dit apparaat en must have.

Afbeelding

gr.
Floris
Eindelijk iemand die het snapt! :D

Nee werkt echt grandioos zo'n Weber Rapidfire, geen geklooi en gloeiendhete kolen. Heb 'm vanavond nog gebruikt :)

Kost je 1 aanmaakblokje en 20 minuten. Kan je wel de briketten van Weber aanraden, kosten wat meer maar blijven veel langer warm en zijn een paar keer te gebruiken. Bij 'n Rapidfire krijg je trouwens wat weber aanmaakblokjes en briketten erbij.

De Meguiar's onder de BBQ's zegmaar ;)

Afbeelding
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

27 apr 2007, 08:02

Dat klinkt hoopvol! Ik heb n.l. de Weber bbq EN Weber briketten EN aanmaakblokjes. Alleen gingen die briketten dus met geen mogelijkheid branden van de week. Blijkbaar is die " opstarter" toch een essentieel onderdeel. Ga morgen meteen eens op zoek hiernaar!
Jenkins
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Sittard
Berichten: 2201
Lid geworden op: 15 mar 2007, 09:45

27 apr 2007, 08:06

Afbeelding

Ik heb dit ding ook eens bij vrienden mee gemaakt.
Echt :shock: , hoe snel zij hun BBQ met dit device aan de praat hadden!!!
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

27 apr 2007, 08:11

:)) :))

Terug naar “Kletshoek”