Pagina 1 van 3
Tip om de bbq aan te steken?
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:22
door Peerkie
Heeft er nog iemand een tip? Ik ben al een uur bezig om het ding aan de gang te krijgen. Ik gebruik hem voor het eerst, zo'n ding met een deksel erop. Ik heb aanmaakblokjes en briketten. De aanmaakblokjes branden met veel rook op en met de briketten gebeurt er vervolgens niet veel. Ik was het nu zat en heb er maar eens een scheut spiritus op gegooid en aangestoken en nu staat hij alweer 10 minuten als een gek te roken.

Zou hij het nu wel gaan doen?
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:32
door LUV2XLR8

de ouderwetse bbq maak ik ook altijd aan met brandspiritus, ff lekker laten fikken...
Maar ook ik ben nu overstag gegaan en heb een gas bbq besteld voor weinig op
www.bbqshop.nl 
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:33
door Blont-007
Haha kranten erin is ook geen succes.

Geplaatst: 24 apr 2007, 19:40
door ulyss
wij hebben een barbecook, gaat perfect aan met kranten en dit zonder roken
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:43
door SCUD
Misschien wat V Power uit je tank zuigen...moet goed branden!!
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:47
door Ries
ulyss schreef:wij hebben een barbecook, gaat perfect aan met kranten en dit zonder roken
Ik heb ook een barbecook maar de eerste 10 min wordt je toch wel uitgerookt.
@Peerkie alles inmiddels gaar of toch maar pizzatje besteld?
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:49
door Peerkie
Ik ben nog steeds bezig. Nu maar eens geprobeerd met nog meer spiritus en het deksel eraf. Als hij het nu nog niet doet zal ik de zooi maar in de oven gooien.

Geplaatst: 24 apr 2007, 19:53
door kwiebje
moet je minipaul even bellen

die weet van een rookbom een barbeknoei apparaat te maken

Geplaatst: 24 apr 2007, 19:53
door CooperS-lightningblue
Je moet de deksel er ook pas op doen (met gat open voor zuurstof) als hij volledig in de hens staat met vlees erop.
Eerst deksel eraf. Genoeg kooltjes een paar aanmaak blokjes, wat spiritus en gewapper, dan komt het wel goed, vuurtje flink opstoken en genoeg kolen erbij pletteren als hij eenmaal aan is. Zou ongeveer 15 minuutjes moeten duren voor hij goed aan is.
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:55
door FastBunny
Wat tipjes
Leg de aanmaakblokjes onderop en leg hierboven op de briketten, bedek de blokjes niet helemaal anders krijg je alleen maar rook en geen vuur. Deze steek je vervolgens aan, en wacht tot ze goed gaat branden. Doe de deksel er vooral niet op anders dooft meteen het vuur. Als je aan de onderkant van de bbq een roostertje hebt die open en dicht kan, moet je deze op de stand open zetten.
Als het goed is houdt het vuur vanzelf op en dan zouden de briketten ook wit moeten worden en het geheel moet heet zijn
Succes

Geplaatst: 24 apr 2007, 19:59
door Jenkins
Geplaatst: 24 apr 2007, 19:59
door Peerkie
Dank je Kaj, maar ik heb het opgegeven voor vandaag (in de gebruiksaanwijzing stond dat het deksel er wel op moest, maar met de gaatjes open). Maar ook zonder deksel gebeurde er niks, alleen de aanmaakblokjes en de spiritus fikken en roken en als dat op is doen de briketten helemaal niks. Zijn nog wel van een duur merk!
Nou ja, ik heb nu de spullen inmiddels onder de grill staan. Volgend weekend maar weer eens verder experimenteren. Met andere kooltjes misschien.
Geplaatst: 24 apr 2007, 20:54
door snans
ik maak altijd eerst een houtvuurtje met klein hout. als dat brand gooi ik er voorzichtig wat houtskool over, en zorg dat het vuur niet helemaal afgedekt is.
tis belangrijk dat er zuurstof aan je vuur kan.
als je zo'n bbq hebt met een klein extra roostertje voor de as onderaan, maak ik daaronder eerst het vuur, leg ik het roostertje, en dan daar voorzichtig houtskool over.
brand steeds
succes !
Geplaatst: 25 apr 2007, 11:53
door Hans J
En vooral geduld!!! (dus niet wachten tot je honger hebt)
Geplaatst: 25 apr 2007, 12:19
door Arjan
of koop een Weber-BBQ
